VARSTVO


Ko se zjutraj otrok poslovi od svojih staršev, ga pričakam z nasmehom in toplim objemom.

Nudim dnevno varstvo otrok oz. po dogovoru tudi med vikendom na mirni lokaciji svojega doma, v leseni hišici, blizu gozda. Ustvarjam mirno in varno okolje za prosto igro, ki je otrokova najpomembnejša dejavnost, izražanje čustev in izražanje otrokove domišljije. Pri različnih dnevnih opravilih kot so prehranjevanje, oblačenje, umivanje rok, jih spodbujam k samostojnosti.

Veliko pojem, skupaj rajamo, otrokom pripovedujem zgodbe in jih nagovarjam s pravljičnimi junaki. Veliko ročnega dela delam pred njimi in jih glede na starost tudi povabim k delu, aktivnosti. Pri svojem delu spodbujam otrokovo izražanje čustev in razvijanje njegovih komunikacijskih sposobnosti za razumevanje sebe in okolice. To počnem na potrpežljiv in spoštljiv način.

Za zdrav otrokov razvoj je velikega pomena gibanje na svežem zraku, zato se z otroki vsakodnevno odpravim na sprehod v gozd, kjer se igramo na zelenici, otroci plezajo po drevesih in se lovijo med drevesi ter doživljajo naravo z vsemi čutili.

Vso hrano pripravljam in kuham sama. Prilagojena je otrokom in njihovi starosti. Je ekološka, sezonska, raznolika, zdrava in uravnotežena z veliko sadja in zelenjave.

Pridelana na domačem vrtu oz. od lokalnih kmetij.

Skrbim za harmoničen razvoj otrokovih fizičnih, duševnih in duhovnih sil. 


Otroka sprejeti v spoštovanju, spremljati v ljubezni, pustiti v svobodo! (Rudolf Steiner)