ŠOLA SAMOVZGOJE


Brezplačne predstavitvene delavnice Šole Samovzgoje bodo: 

22.2. na Eko tržnici v Stražišču ( Baragov Trg) ob 18h
25.2. v centru Kranja, Cankarjeva ul 3 ob 18h - 19:30
8.3. v Medgeneracijskem centru v Kranju ob 18h do 19:30

Ali v tvojem življenju obstajajo področja, delovanje, stvari, s katerimi nisi zadovoljen/a?
Na kar najbolj praktičen način, ti želim predstaviti, kako vse življenjske izzive sprejeti in jih pripeljati do zadovoljstva in notranjega miru.
Skozi šest praktičnih delavnic, ki te bodo vodile do celostne samomotivacije in dosego tvojih ciljev bomo govorili o duhu, energiji ki je prisotna vsepovsod, o komunikaciji, odnosih, naravnih ritmih, zdravi prehrani, tantričnem življenju in spolnosti,…

Spomniti se: 
•    da je že vse tu, da je v vsem dualnost, da ni dobrega in slabega
•    kako se vrniti nazaj k večji hvaležnosti mami Zemlji za svoj obstoj, bivanje
•    kdo je odgovoren za naš notranji mir, srečo in zadovoljstvo, ter kako jih vzdrževati
•    kako zopet vzpostaviti zdrave ljubeče in spoštljive odnose ter obvladovati svoje emocije
•    kako vse kar poješ in vse kar dovoliš, da preko kože pride vate, celostno vpliva nate
•    zakaj in kako je vredno skrbeti za zdravo tantrično življenje, spolnost in ohranjati svoje telo vitalno 
•    da se s svojo voljo in dejavnostjo vzgajamo sami in da smo s tem vzor vsem okoli nas.  
Prebudite se. Preobrazite svojo notranjost. Ljubite se. Vse je že tu, za Vas.

Pričetek rednega sklopa Samovzgoja - Šola za življenje

Petki od 17:30 do 19h
Medgeneracijski center Kranj 
od 15. marca do 19. aprila 2019

15. marec       Vzgoja svojega duha – samovzgoja. 
( Vzpostavitev osebnega ritma, delovanje po prioritetah, planiranje, biti pripravljen na akcijo, ko bo dana priložnost prišla, samoopazovanje, lastno pregledovanje opravljenega dela in vrednotenje) 

22. marec         Komunikacija in odnosi
( Kaj so odnosi, vrste odnosov, kako jih zgraditi in ohranjati, katere zapustiti. Uporaba čutil, iskrenost v komunikaciji, ton in barva glasu, razumevanje komunikacije)

29. marec        Dnevni ritual, zdrava prehrana 
(Naravni ritmi, vaš dnevni ritual, polnovreden obrok, vplivi krvne skupine in temperamenta, samooskrba)

5 april              Zadovoljstvo in notranji mir
(Kako se pomiriti, samoopazovati, neodreagirati avtomatično, obrniti vase in stopiti v vlogo drugega, vaje za umirjanje, meditacija) 

12 april            Zdravje, vitalnost , zdrava spolnost 
(Različni načini dihanja. Vaje za prizemljitev, postavitev sebe v svet, tibetanske vaje, pozdrav soncu, dihanje, tantra in ljubezen do sebe. Pomen lastnega sprejemanja.)

19 april              Vse je že tu, za Vas.
 (Kdo sem? Kam sem namenjen? Komu naj služim? Pomen meditacije, kako jo izvajati. Hvaležnost in prošnje stvarniku)

Vsak udeleženec šole prejme knjigo Spomni me, Priročnik motivator in planer v enem. Dostop do moje domače knjižnice in vse ugodnosti, ki jih ponujam za osebno rast.


Zakaj gre in komu je znanje namenjeno?

Pot iz avtomatskega delovanja v sprejemljivost in osvoboditev vodi skozi ljubezen do sebe. Potovanje vase, pa zajema razumevanje delovanja sveta in manipulacije, ki se dogaja nad družbo, nami. Kako izstopiti iz tega začaranega kroga bom podprla s praktičnimi vajami in zgodbami iz življenja.

Vsi se srečujemo v življenju z izzivi, poplavo informacij, noro hitrim tempom življenja, prekomernim nezdravim prehranjevanjem, se učimo pravega odzivanja v odnosih - komunikacije in ne vzpostavljamo pravega stika z naravo. Vsi potrebujemo svoje življenje uravnovesiti. Da bi ga kar se da hitro lahko uravnovesili, potrebujemo znanje. Informacije, ki nas bodo vodile po poti do naših sanj. Naše želje so vodniki in prava naravnanost nas pelje hitreje do njih. Vendar kako?

Ključ se skriva v dnevni rutini. Če ne vidite in spremenite svoje dnevne rutine, ne boste nikoli razumeli skrivnosti poteka življenja. Zato za vas, na vseh področjih življenja pripravljam podporo za aktiven napredek v Šoli samovzgoje.

Vse zainteresirane za globlje razumevanje življenja vabim, da se nam pridružite in s postopnim pridobivanjem dragocenega življenjskega znanja okrepite svoje zdravje, telo, um in duha. Tako boste vse postajali darilo in svetla energija sebi in ljudem okoli vas.
 

Gre za celostni osebni in duhovni razvoj in razumevanje delovanja sveta, ki bo spremenil vas in vaše življenje. Spoznali boste sebe, svoje vzroke za težave in razvili svoje potenciale, uravnovesili življenje in se ga naučili učinkovito upravljati.

Lotili se bomo celostne obravnave in razumevanje človeka kot štiridelnega bitja in pogledali kako delujemo. Spustili se bomo v srčiko. Tja, kjer izvira in se začne vse, kar se dogaja za nas in na kar imamo izjemen vpliv. To so naše misli in preplet energij v svetu, kot sveta geometrija… Ker bomo ves čas delali aktivno na primerih iz življenja, bo ključno samoopazovanje in komunikacija.

Vsega se bomo dotikali iz stališča kako vidite - kakšna je realnost. Spoznali bomo ogledala odnosov in ustvarjanje zdravih povezav, odnosov. Prečistili bomo preteklost, spoznali kako deluje um. Spoznali čustva, kako ravnati s svojimi mislimi in kako obvladovati ego. Govorili bomo o odpuščanju, osvobajanju, predali in kako povečati svoj notranji prostor in priti do razsvetljenja vsak dan znova.

Dotaknili se bomo tudi prehrane, gibanja in negovanja samega sebe in bližnjega. Kako se dnevno povezovati s svojim višjim jazom in kako ga usmerjati. Kako izbrati pravi posel, delo ki vas veseli in zanj prejeti ustrezno plačilo. Spoznali bomo tehnike, orodja za samopomoč in dnevno vzdrževanje uravnoteženosti na vseh področjih življenja. Ste morda leni ;)? Lahko vam pomagam k ponovni aktivaciji, a za premike in uspeh morate aktivno sodelovati.

Naučili se boste popolnoma drugačnega načina mišljenja, ki je ključno za doseganje želenega. Gre za vrnitev nazaj k sebi in ne za naprezanje in mučno spreminjanje.

Šola bo potekala enkrat tedensko v Kranju.