ŠOLA SAMOVZGOJE


Zakaj gre in komu je znanje namenjeno?

Pot iz avtomatskega delovanja v sprejemljivost in osvoboditev vodi skozi ljubezen do sebe. Potovanje vase, pa zajema razumevanje delovanja sveta in manipulacije, ki se dogaja nad družbo, nami. Kako izstopiti iz tega začaranega kroga bom podprla s praktičnimi vajami in zgodbami iz življenja.

Vsi se srečujemo v življenju z izzivi, poplavo informacij, noro hitrim tempom življenja, prekomernim nezdravim prehranjevanjem, se učimo pravega odzivanja v odnosih - komunikacije in ne vzpostavljamo pravega stika z naravo. Vsi potrebujemo svoje življenje uravnovesiti. Da bi ga kar se da hitro lahko uravnovesili, potrebujemo znanje. Informacije, ki nas bodo vodile po poti do naših sanj. Naše želje so vodniki in prava naravnanost nas pelje hitreje do njih. Vendar kako?

Ključ se skriva v dnevni rutini. Če ne vidite in spremenite svoje dnevne rutine, ne boste nikoli razumeli skrivnosti poteka življenja. Zato za vas, na vseh področjih življenja pripravljam podporo za aktiven napredek v Šoli samovzgoje.

Vse zainteresirane za globlje razumevanje življenja vabim, da se nam pridružite in s postopnim pridobivanjem dragocenega življenjskega znanja okrepite svoje zdravje, telo, um in duha. Tako boste vse postajali darilo in svetla energija sebi in ljudem okoli vas.
 

Gre za celostni osebni in duhovni razvoj in razumevanje delovanja sveta, ki bo spremenil vas in vaše življenje. Spoznali boste sebe, svoje vzroke za težave in razvili svoje potenciale, uravnovesili življenje in se ga naučili učinkovito upravljati.

Lotili se bomo celostne obravnave in razumevanje človeka kot štiridelnega bitja in pogledali kako delujemo. Spustili se bomo v srčiko. Tja, kjer izvira in se začne vse, kar se dogaja za nas in na kar imamo izjemen vpliv. To so naše misli in preplet energij v svetu, kot sveta geometrija… Ker bomo ves čas delali aktivno na primerih iz življenja, bo ključno samoopazovanje in komunikacija.

Vsega se bomo dotikali iz stališča kako vidite - kakšna je realnost. Spoznali bomo ogledala odnosov in ustvarjanje zdravih povezav, odnosov. Prečistili bomo preteklost, spoznali kako deluje um. Spoznali čustva, kako ravnati s svojimi mislimi in kako obvladovati ego. Govorili bomo o odpuščanju, osvobajanju, predali in kako povečati svoj notranji prostor in priti do razsvetljenja vsak dan znova.

Dotaknili se bomo tudi prehrane, gibanja in negovanja samega sebe in bližnjega. Kako se dnevno povezovati s svojim višjim jazom in kako ga usmerjati. Kako izbrati pravi posel, delo ki vas veseli in zanj prejeti ustrezno plačilo. Spoznali bomo tehnike, orodja za samopomoč in dnevno vzdrževanje uravnoteženosti na vseh področjih življenja. Ste morda leni ;)? Lahko vam pomagam k ponovni aktivaciji, a za premike in uspeh morate aktivno sodelovati.

Naučili se boste popolnoma drugačnega načina mišljenja, ki je ključno za doseganje želenega. Gre za vrnitev nazaj k sebi in ne za naprezanje in mučno spreminjanje.

Šola bo potekala enkrat tedensko v Kranju.

Vse podsrobnosti še sledijo. Pričnemo v novembru.

Za dodatne informacije pišite na maja.rogelj@gmail.com

 

Prvi sklop izobraževanja:

Prebujenje v ljubezen; samoopazovanje; kako odložiti svoj »oklep«

1.     Letni ritmi narave v povezavi z življenjem in delovanjem človeka

Razumevanje delovanja sveta; časa in prostora, kdo smo, od kod prihajamo in kaka je naša naloga za širše dobro. Ritmi, ki delujejo v človeku in pomen zdravega ritma- dnevnega vdiha in izdiha, ki je ključ do sprememb. Razumevanje polarnosti v življenju; dobrega in slabega v vsaki stvari.

2.     Misli, prepričanja, vzorci

Misel nosi vse stvari. Kako si ustvarjamo skozi leta prepričanja in iz le teh vzorce. Gre za nezaveden ponavljajoči način delovanja. Naučili se boste prepoznati svoje vzorce, ki vas ovirajo na poti so srečnega življenja. Kako nastaviti um, ki bo izboljšal vaš odnos do okolice, partnerja, otrok, življenja, sveta.

3.     Čustva

Seznanili in spoprijeli se boste s čustvi ( jezo, strahom, osamljenostjo, bolečino, nemočjo, žalostjo, sramom, ponosom, vzhičenostjo…) Se jih naučili prepoznati in izraziti. Umiriti notranjega priganjalca in odvisnosti.

4.     Samoopazovanje, negovanje - hranjenje svoje duše

Skrb za zdravje zajema tudi duševno higieno, vsakodnevno samooskrbo. Kaj pomeni uravnoteženo, harmonično življenje in kako ga doseči? Kako si organizirati dan, da boste uravnoteženi, usmerjeni in učinkoviti? Praktične vaje za vzdrževanje in spominjanje.

Drugi sklop izobraževanja:

Objemi se celostno. Kako praktično, vsak dan ohranjati ravnovesje v življenju; sodelovanje, povezovanje za skupno sožitje

  • Odnosi in komunikacija Naučili se boste uspešnega sporazumevanja in reševanja konfliktov
  • Čuječe delovanje Kako z vso prisotnostjo biti v zdaju? Kako se umiriti v raztreseni situaciji?
  • Od izziva do izpeljave. Kako se lotiti izzivov, ki vam jih prinese življenje? Kako se motivirati, ko ste čisto na tleh in brez energije?  
  • Duh današnjega časa in pot do samouresničitve; 30 dni načrt za obilja polno življenje

Če se do sebe ne obnašaš, kot do nekoga, ki ga ljubiš, ne boš nikoli začutil/a ljubezni, ki vznika iz tvojega jedra.

Cena šole je znižana na 350 eur (namesto 380€ - prva delavnica brezplačna)  

V ceno je vključeno:

  • Sklop 8 predavanj po 3h
  • Priročnik, motivator in planer Spomni me, Modrosti za zdrav in uravnotežen dan
  • Čaj in prigrizek v pavzi
  • Ob zaključku bomo naredili celosten 30 dnevni načrt za obilja polno življenje

S seboj je zaželeno, da prinesite barvice in brezčrtni zvezek.

Dodatne informacije in obvezne prijave na maja.rogelj@gmail.com ali 041 286 155,

Lep pozdrav in vse dobro, Maja Rogelj