Idealna partnerja

Idealna partnerja

Objavljeno 11.01.2018
Maja Rogelj


"Najvišji klic ženske je, da vodi Dušo moškega v popolno povezanost z Virom. Najvišji klic moškega je, da zaščiti žensko, da je svobodna, da nepoškodovna hodi po zemlji." Pregovor Cherokee indijancev.

Medčloveški odnos je ena od skrivnosti. Ker obstaja med dvema osebama, je odvisen od ene in druge. Kadarkoli se srečata dve osebi, se ustvarja nov svet. S samim njunim srečanjem nastane fenomen, ki nikoli prej ni obstajal. Skozi ta fenomen se osebi spreminjata, transformirata.

Ko niste v odnosu z nikomer, ste eno; ko ste v odnosu z nekom, ste takoj nekaj drugega.

Ko ženska postane ljubica, ni več ista ženska. Ko moški postane oče, ni več isti moški. Dete je rojeno, a vi popolnoma pozabljate na neko stvar - da se je v trenutku rojstva otroka, rodila tudi mati. Tega prej ni bilo; bila je ženska, a ne mati. A mati je nekaj povsem drugega.

Odnos ustvarjate vi in nato ustvarja odnos vas. Dve osebi se srečata, kar pomeni, da se srečata dva različna svetova. Vsaka oseba je svet zase - skrivnost z dolgo preteklostjo in večno bodočnostjo.

Poznanstvo ni ljubezen. Ljubezen je prava redkost. Srečati neko osebo v njenem središču pomeni iti skozi revolucijo, ker če želite srečati neko osebo v njenem centru, ji boste morali dovoliti, da tudi ona doseže vaš center, povsem predani, ranljivi, odprti. To je tvegano. Dopustiti nekomu, da pride do vašega središča, je tvegano, nevarno, ker nikoli ne morete vedeti, kaj vam bo ta oseba storila. Enkrat, ko so vaše skrivnosti odkrite, enkrat, ko ste popolnoma izpostavljeni, se nikoli ne ve, kaj bo storila druga oseba

Tudi možje in žene, ki so morda dolgo živeli skupaj, drug drugemu ne morejo biti več od znancev. Oni lahko živijo skupaj, pa sploh ne vejo, s kom živijo. Lahko se ljubite, lahko ste v seksualnem odnosu, ampak seks je ravno tako periferen. Vse dokler se središča ne srečajo, je seks samo srečanje dveh teles. Duše niso poleg. Srečanje vaših teles ni vaše srečanje. Seks ostaja samo poznanstvo - fizično, telesno, a kljub temu samo poznanstvo. Lahko dopustite nekomu, da pride v vaše središče, toda to lahko storite samo takrat, ko se ničesar ne bojite. Zato vam pravim, da obstajata dve vrsti življenja: prva je obrnjena k strahu, druga k ljubezni.

Življenje, obrnjeno k strahu, nikoli vas ne more pripeljati v globok odnos. Ostanete prestrašeni in drugemu ni dovoljeno, ne more mu biti dovoljeno, da pride do samega jedra. Do neke mere to drugemu dovolite, a zatem nastanejo zidovi, meje. Oseba obrnjena ljubezni, je religiozna oseba. Oseba obrnjena k ljubezni pomeni človeka, ki se ne boji prihodnosti, človeka, ki se ne boji rezultatov in posledic - ki živi tukaj in zdaj

Ne razmišljajte, kaj bo iz tega. Samo bodite tu, obnašajte se totalno, popolno, brezpogojno. Ne delajte kalkulacij. človek, ki mu vlada strah, nenehno preračunava, planira, ureja, hrani. Celotno njegovo življenje je tako izgubljeno.
Ljubezen je redka rožica in se samo tu in tam zgodi. Milijoni in milijarde ljudi živi v napačnem mišljenju, da ljubijo. Oni verjamejo, da ljubijo, ampak to je samo verovanje in ne dejanskost, ne resničnost. Ljubezen se redko razcveti, ker se zgodi le takrat, ko ni strahu. Prej se nikoli ne zgodi. To pomeni, da se ljubezen lahko zgodi samo globoko religiozni osebi. Seks je možnost za vsakega, ljubezen ne.

Duši, ki sodita skupaj, se neprestano iščeta med seboj po telepatiji, jasnovidnih sanjah (kakor se je to dogajalo pri gospe Poljanski) ali sanjah spominov iz prejšnjih življenj, toliko časa, dokler se končno ne znajdeta druga poleg druge. In ko se srečata kot dva človeka na realni-zemeljski ravni, se prepoznata po posebnem energijskem impulzu, ki preskoči med njima. Prav v takih primerih se najpogosteje porodi ljubezen na prvi pogled. Duši, ki sta se tako našli, se kar razcvetita in praviloma ju ta občutek spremlja vse življenje.

Značilnost »idealnih« partnerjev: drug brez drugega ne moreta živeti. Tako kakor pri labodih: ko umre eden, mu kmalu sledi še drugi.