Komentarji

Ni komentarjev
Ni še komentarjev
MR

Kaj pa gradi vaše zdravje?

Objavljeno 04.12.2017
Maja Rogelj


Prehranjevanje po krvnih skupinah v skladu z vplivom planetov na posamezni dan spodbuja vitalnost, dobro počutje in vitko postavo.

Ste vedeli da:

Človek živi od ene četrtine tistega kar poje, od preostalih treh četrtin živi njegov zdravnik. 
(Zapis iz egipčanske piramide 3000 let p. n. š.)

Najbolj zdravo je življenje, če se človek prehranjuje na ravni minimuma ki je potreben. Smisel sprejemanja je v tem, da lahko nekaj vrnemo!

Človek ne živi od tega kar poje, vendar od tega kar je njegov cilj. To, kar je naš namen, kar bi radi postali, to nas motivira. 
Kmet skrbi, da se življenje med Zemljo in Soncem lahko razvije. Nato telesu in življenju strežemo s hrano, dušo pa prehranjuje spanec.

Prehranjevanje po krvnih skupinah v skladu z vplivom planetov na posamezni dan spodbuja vitalnost, dobro počutje in vitko postavo.

Vsak človek ima eno od štirih krvnih skupin. Glavna razlika med njimi je o površinski sestavi rdečih krvnih telesc, torej v t.i. antigenih. Torej, če se pri transfuziji krvi srečata dve različni krvni skupini, lahko pride do takojšnje in burne reakcije antiteles.

Ljudje z najstarejšo krvno skupino O so živeli 40.000 leti v Afriki. Bili so spretni lovci in njihova osnovna prehrana je bila meso. Velike količine živalskih beljakovin so tako imele odločilen vpliv in ljudje s krvno skupino 0 še danes nimajo nobenih težav s prebavo mesa.

Skupina A se je pojavila pred 25.000 do 15.000 leti na srednjem vzhodu in Aziji. V njihovi prehrani so najpomembnejšo vlogo prevzela žita in druga rastlinska prehrana. Ta krvna skupina je danes zelo razširjena.

Približno 15.000 do 10.000 leti se ja na prostoru med Himalajo in Indijo pojavila krvna skupina B. Zaradi grobih življenjskih razmer za človeka je bila preskrba živil neredna in pogosto enostranska. Ljudje so bili vztrajni in žilavi. Pogosto so cele dneve iskali hrano in bili izpostavljeni ostrim vremenskim vplivom. Zato imajo ljudje s krvno skupino B dober imunski sistem in so bolj odporni proti prehladnim obolenjem. Mlečni izdelki in živinoreja so igrali pomembno vlogo.

Krvna skupina AB se je pojavila pred okoli 1.000 leti in zaradi poznega pojava je tudi bolj redka. Nastala je med priseljevanjem in mešanjem ljudstev. Zato ti ljudje najbolje prenašajo mešano prehrano. Podedovali so robusten imunski sistem in so dobro zaščiteni proti revmatskim obolenjem in alergijami.