Komentarji

Ni komentarjev
Ni še komentarjev
MR

Ste v coni udobja?

Objavljeno 09.11.2017
Maja Rogelj


Vi ste oseba, ki generira bogastvo! Veste zakaj ste posebni in edinstveni?

Vsakdo lahko generira BOGASTVO!

Zmorete!

  • Veste kakšna je vaša resnična narava? Ste v coni udobja?
  • Prepoznate vaše talente in ste že našli strast za kreacijo bogastva in zadovoljstva?
  •  Veste kaj je vaša največja prepreka za doseganje optimalnih rezultatov tako osebnih kot poslovnih?
  • Kaj je najbolj primerno delovno okolje za vas in kateri poklic vam omogoči najboljši možni razvoj na poslovni poti?
  • Kako kreirati idealen uravnovešen?
  • Kako prepoznati ljudi in energije, ki vas lahko podprejo na vaši osebni ali karierni poti?

Pomemben je čas namenjen samemu sebi in skupnim druženjem, povezovanjem in sodelovanjem. 

Šele dajanje odpira zeleno luč prejemanju: dokler ne daš, ne moreš niti pričakovati, da boš dobil.

Pomembno je naše delovanje. Delati prave stvari ob pravem času s pravimi ljudmi na pravem mestu.

Naučiti se je potrebno opazovati, poznavati druge: to je inteligenca.

Najbolj pomembno je poznavanje sebe: to je resnična modrost.

Obvladovanje drugih je modrost.

Obvladovanje sebe je resnična moč.

Cona udobja pomeni, da je tako, kot je, čisto v redu, ne želimo se premakniti nikamor, da neporušimo ljubega udobja. In razdreti lastno cono udobja je težko. Vendar ne nemogoče.

Počutimo se varno, fajn nam je, poznamo situacije, dogodke in ljudi, ki se menjavajo v našem udobnem območju. Posledica pa je, da stagniramo, nobene spremembe ni, ker ne želimo ničesar podreti, da bi videli, ali je za našim zidom udobja še karkoli drugega, ker nam je tako, kot smo si postlali svoje udobje, super. Gre za občutenje realnosti na način, da ne želimo ničesar spremeniti.

Zakaj je cona udobja tako prekleto nevarna?

Ker nas uspava, ker nas vleče k nedejavnosti, ker nam nekje v naših možgančkih šepeta, da ni treba razmišljati o kaki novi akciji, da je v situaciji, kakršna je, vse čisto v redu. Vsakdo izmed nas se seveda lahko odloči in ohrani status 'quo', zavedati pa se je treba, da to ne vodi k spremembam oziroma napredku.

Lahko vam opišem lastni primer, kjer sem doumela, kaj pomeni premakniti iti iz cone udobja.

Odraščala sem v veliki družini na podeželju in bila dnevno v stiku z naravo, ki mi je omogočila normalen razvoj. A kot šesta, najmlajša sem že koga pripravila, da je stvar uredil namesto mene ali mi vsaj pomagal. Sledenje razvoju, družbi in osebno udejstvovanje med vrstniki, mi je bilo zaradi dela onemogočeno. Po dokaj klasičnem »normalnem« otroštvu sem srečala krasnega partnerja, porodila sva dve hčerkici in bili smo navidezno srečna družina. 

Pa sem na celotno situacijo gledala tako, da ni tako slabo, da je kje še huje in da naj le še malo potrpim. Zakaj bi morala zdaj jaz nekaj spremeniti, ko pa nimam časa, volje, prioritete so postavljene popolnoma na drugih področjih in dnevi, meseci in leta niso prizanašala. Vse se je nalagalo v nezadovoljstvo in obup. Nisem našla časa zase, nisva si ga vzela zase in premalo za prijatelje.

V nekem bolečem trenutku pa sem doumela, da bom morala splezati iz svoje »cone udobja« in nekaj narediti, se premakniti in nehati iskati izgovore in minimalizirati dejstva, ki me ne osrečujejo in nekaj narediti, da bo drugače.

Ta trenutek ni bil prijeten, bil je direkten udarec v moj ego. Spremeniti bo potrebno celotno lastno notranjo infrastrukturo, da ne boš več uporabljala priročnih izgovorov, se disciplinirati in dnevno prizadevati za uravnotežen dan na vseh področjih. Razdreti lastno cono udobja je težko. Za vsako spremembo, ki nas okrepi, se je treba močno potruditi.

Jaz sem že skoraj ponosna na svoj uspeh, voljo in spremembe, ki jih srečujem na poti. A vem, da je to zgodba, ki se nikoli ne neha.

Glavna razlika med ljudmi, ki uresničijo sanje,in tistimi, ki jih ne, je največkrat v delovanju - prvi preide od besed k dejanjem, drugi ostane pri besedah.

Na to in še več vas bo dnevno spominjal Priročnik - Motivator – Planer. Spomni me.

365 dni vam bo pomagal dosegati ravnovesje, zdravo življenje v skladu z ritmi narave, zaupanje vase, pripravljenost na dejanja, napredek in uspeh, povezovanje in odgovornost. Vodil  vas bo, da pogledate v svoje delovanje in ponavljajoče se situacije. Vas pozitivno navdihoval  in aktiviral, da postanete bolj učinkoviti, organizirani, disciplinirani. Tako boste imeli več časa zase in najbližje. Vas spominjal na dnevno hvaležnost in zadovoljstvo . Doseganje obilja na vseh življenjskih področjih. 

Naj bo tudi vaš spremljevalec v letu 2018.

 

"Biti Na pravem Mestu ob pravem Času."