Tantra je spolnost za dušo...

Tantra je spolnost za dušo...

Objavljeno 24.02.2019
Maja Rogelj


Tantra nudi prečudovite učinke vsakomur, ki se ukvarja z znanostjo ali podjetništvom in mu pomaga uspeti v njegovem poklicu. Temeljno načelo tantre je, da je vse povezano z vsem.

Pomaga nam oblikovati in razvijati značaj, globino in tonus osebnosti, psihologijo, čustva, mentalno življenje ter duhovni razvoj, saj lahko z njeno pomočjo dosegamo visoke stopnje zavesti. Spolnost je lahko pot, s pomočjo katere naše življenje raste kot rodovitno drevo.

Uči nas kako smo lahko pristni in avtentični v spolnosti in nas opolnomoči, da si dovolimo povedati kaj si res želimo, kot tudi da si dovolimo biti dovolj ranljivi, da se lahko povežemo na globoki ravni. Spolnosti se približamo s čaščenjem in ritualom, da se lažje povežemo en z drugim in z nečim višjim od nas samih.

Tantro si zahodnjaki pogosto predstavljajo le kot neko eksotično spolnost, vendar pa tantra ne uči samo spolnosti. Tantra zajema področja znanosti, umetnosti, zdravljenja, energije, joge, prehrane… Le 10% tantre so spolni nauki.

Običajna spolnost, kot jo zahodnjaki po večini prakticiramo, nas poveže le na fizičnem nivoju, tantrična spolnost pa na vseh nivojih: mentalnem, emocionalnem, fizičnem in duhovnem.

Tantra je pot na kateri ves čas odkrivamo sebe in partnerja ter širimo potencial, kar ohranja stvari v spalnici zanimive in s tem tudi uspešna dolgoletna razmerja, kot tudi prijeten odnos z nami samimi. Gre za spolnost s pozornostjo.

Spolna energija ni namenjena samo spolnosti - je naša temeljna življenjska in kreativna energija, je naše življenjsko gorivo. Izvajanje tantre nam omogoča, da izkusimo naš celoten potencial čutenja in orgazme celega telesa.

Naši možgani so naš največji spolni organ, zato moramo najprej pretopiti mentalne blokade, da lahko doživljamo globljo intimnost. Orgazmični centri v možganih lahko, ob vzdraženju erogenih con, utripajo na vse pretege, a če si užitka ne dovolimo čutiti, bomo čutenje blokirali. Tukaj se lahko razumemo, zakaj je stanje tako. Morda smo živeli v družini z zelo konzervativnimi načeli glede spolnosti, ali pa smo izkusili zlorabo. Vsekakor si sedaj lahko priznamo, da smo odrasli, da je sedaj okolje varno in da si lahko damo dovoljenje, da odpremo srce in si dovolimo čutiti prav vse.

Vse travme so shranjene v našem telesu kot blokade v spodnjih čakrah in nas ovirajo pred spolnim doživljanjem nas samih.

Ko s prakticiranjem tantre ta potlačena čustva pretopimo, lahko aktiviramo naš kreativni potencial spolne energije in s tem privlačimo k sebi tako pravega partnerja, kot tudi vso ostalo oblije, zelo pozitivno vplivamo na druge in vzpostavimo harmonijo v sebi.

Ko odpravimo tabuje in se prepustimo toku te pristne in primarne življenjske energije, se vse začne postavljati na svoje mesto in življenje dobi višji smisel. Začnemo uživati v svojem telesu in ob vsem kar čutimo. 

Tantra nam omogoča, da prebujamo sebe preko vseh čutil, si dovolimo biti čutni, spoznavamo sebe in si dovolimo biti avtentični. 

Ključnega pomena je, da spoznamo, kaj vse nam tantra lahko nudi in kako veliko bomo s tem pridobili ne le na spolnem področju, ampak na vseh področjih našega bivanja. Saj višje harmonično stanje v telesu, spolna izpolnjenost in ogromno pozitivne življenjske energije, ki jo ohranjamo, neizmerno pripomore k našemu notranjemu zadovoljstvu, manifestaciji vsakršnega obilja in izpolnitvi vseh ciljev, ki si jih zadamo.

Vsi vemo, da mora na področju medsebojnih odnosov in spolnosti biti nekaj več kot zgolj površinska izkušnja. Vsak izmed nas na tak ali drugačen način hrepeni po globoki povezavi in ljubečih odnosih. Potrebno je le najti pot in zbrati motivacijo, da se na to potovanje podamo. Nagrada pa je več kot zadovoljiva. Znajdemo se sredi odkrivanja sebe, spoznavanja sebe prek drugih, odkrivanju našega potenciala, ki ga premoremo in sploh še ne vemo, kako velik v resnici je. Vedno znova bomo fascinirani nad vse večjo močjo blagodejnih občutkov, ki jih lahko začutimo v telesu pri združitvi s partnerjem.

Ko enkrat vzpostavimo ravnovesje pri tako primarnih stvareh, kot je naša prvobitna spolna energija, ki je naša temeljna energija, se bomo notranje odlično počutili. Nič več nismo tako nejevoljni, ne stresamo negativne energije na druge in malo katera stvar nas spravi iz tira, saj imamo več prilagoditvene energije. Takšno vibracijo kot oddajamo, takšno privlačimo in tako bomo kar naenkrat v svoje življenje pričeli prejemati čudovite stvari. V partnerskem odnosu bo manj nekonstruktivnih prepirov in veliko več razumevanja in sočutnosti, saj sedaj, ob tako globoki povezanosti, vidimo preko ega v dušo osebe.

S tantričnim pristopom se naši odnosi neizmerno izboljšajo in poglabljajo, saj so zopet obarvani s čarobnimi vibracijami, ki smo jih doživljali v času zaljubljenosti. Potrebna je le trdna odločitev, predan pristop in na začetku nekaj discipline, da se tantričnih skrivnosti in veščin priučimo ter predano vadimo.

S tantričnim učiteljem Denisom Forte vaju vabiva  v marcu in aprilu 2019 na šolo Samovzgoje, kjer se bomo srečali s celostnim tantričnim življenjem. Več o samem programu na www.samovzgoja.si ali pišite na maja.rogelj@gmail.comdenis.forte@gmail.com

 

Vaje za tantrično življenje:

- Dnevno izkazovanje predanosti
- Žensko vodeno raziskovanje dolin (globin) ljubljenja
- Orgazem z razširjenimi očmi
- Energetska vaja v Yab Yum-u 
- Srčna povezava

Tantro lahko vsekakor vadimo tudi brez partnerja, saj veliko delamo na sebi, na vzpostavitvi nežnega in ljubečega stika s sabo, s svojim telesom in svojimi željami. Morda je včasih še lažje to veščino osvojiti sam in jo nato razvijati naprej s partnerjem.  Če smo lahko sami sebi najbolj nežen in najbolj ljubeč ljubimec, bomo to lahko kvalitetno podarili tudi nekomu drugemu. Dokler iščemo nekaj izven sebe, kar bo zapolnilo našo notranjo praznino, bomo zakorakali v precej soodvisen odnos, kjer nalagamo odgovornost za našo srečo na ramena drugega, kar je precej nepravično, saj drug ne more biti odgovoren za našo srečo.

Ko pa preko tantre postanemo energijsko bolj polni, notranje izpolnjeni in zadovoljni ter spoznamo, da se vse kar smo iskali, ves sočen orgazmični občutek blaženosti, nahaja že v nas samih, lahko zakorakamo v zelo zdrav odnos, kjer lahko nudimo veliko pozitivne energije in se partnerja ne oklepamo več ter ljubimo na način, da se partner ob nas počuti svobodno.

Kot samskim nam je dana možnost, da to obdobje posvetimo sebi, da preko tantre in dela na sebi zrastemo, vzpostavimo blagodejno počutje v telesu  in postanemo energijsko bolj privlačni ter tako k sebi privlačili tudi primernega partnerja, saj se prav tako naučimo postavljati zdrave meje zase in se ne zapiramo več za prave partnerje s tem, ko bi šli v odnos z nepravimi, saj ne gremo več na nekaj kar se ne čuti bolje in bolj orgazmično, kot že sedaj občutimo v svojem telesu.                

Če pa smo že v partnerskem odnosu, bo vadba tantre obudila in poglobila odnos ter oba še dodatno povezala, saj ni nič lepšega, kot izmenjava čutnosti in intimnosti v objemu spolne energije, ko ta prične blagodejno krožiti med partnerjema. Seveda pa tantra deluje le, če sta oba pripravljena delati na zvezi, če si vzamemo čas za partnerja in če jo predano vadimo.