Stojite v dreku in si prigovarjate, da nič ne smrdi?

Stojite v dreku in si prigovarjate, da nič ne smrdi?

Objavljeno 13.03.2018
Maja Rogelj


Ste srečni in zadovoljni? Ali je morda globoko v vas skrita resnica, ZAVEST, ki se vsake toliko časa oglasi in vas opominja na nekaj, kar še niste predelali, spustili ali morda ozavestili in na ta način globlje razumeli. 

 

Gre za vašo VEST, ki še ni v popolnosti pomirjena in izpolnjena. Si jo dovolite slišati, ali jo vaš ego takoj potlači? Ste jezni in raje vse skupaj "pometete pod preprogo". Vas je sram pravzaprav, a si zatiskate oči, saj pravzaprav drugih ne zanima in briga kaj počnem? Če nismo iskreni, tudi ne moremo napredovati. V življenju napredujemo le skozi težke trenutke, trenutke bolečine, ki v nas prebudijo zdravo notranjo moč in nas okrepijo za življenje. Zmaga, doseg nam ne pomeni nič drugega, kot lov za novim ciljem in uspehom. Vsi želimo biti sprejeti, opaženi in ljubljeni. A k sebi pritegnemo le tisto kar smo.

Morda nam življenje in delovanje naših staršev ni všeč ali pa nam ni bilo všeč in ga sebi želimo oblikovati drugače, a mi pa še vedno postajamo vse bolj podobni njim. Sploh poznamo njihove zgodbe, težke trenutke in vragolije, ki so jih počeli? Velikokrat vemo premalo in si oblikujemo svoje predstave, a resnica, ti da vpogled in razumevanje ter zmožnost odpustite, če nas slučajno kaj moti v zvezi z njimi. Dali so nam življenje in ljubezen, kot so jo najbolje znali dati. Marsičesa se niso zavedali, način življenja je bil drugačen, vrednote..., ki so se danes izgubile, se bodo morale vrniti nazaj. Prišel bo čas, ko ne bomo mogli več gledati ob sebi trpečega človeka. Zato bodite luč in razsvetljujte okoli sebe. Prebudite se. Dovolite zavesti, da se prebudi. Gre za VEST znotraj vas. Ljubezen, spoštovanje in hvaležnost.

Ego, ki vas ohranja, kadar ne zmorete situacij pogledati še iz druge strani in razumeti globljega pomena. A danes, ob vseh teh informacijah, dr. Googlu, vseh knjigah,....že ptički čivkajo, da je kaos v družbi, odnosih in v telesih posameznika in da se vse to nezavedno, kot kuga širi naokoli, če ne bomo tega ustavili. Stojite v dreku in si ne priznate, da smrdi? Nikogar ne obsojam, želim vas le prebuditi. Prehodila sem to pot in prav zaradi tega lahko to delim in sem dolžna deliti z vami, ker imam to ZAVEST. Nalogo, da povem resnico in jo dam v javnost, da prebujanje in luč širim, le tako bomo svet pripeljali na višjo zavest bivanja, mir in ljubezen.

Že Jezus je rekel, da kar naredite enemu od mojih najmlajšim učencev, naredite meni. To je le prispodoba. Kar delate drugim, delate sebi. Torej, če ste neiskreni ste, neiskreni do sebe. Če se jezite na druge, ste jezni nase. Če imate nekoga radi, imate radi sebe. Če vas pri drugem nekaj moti, vas pravzaprav moti nekaj v vas samih. Ne zatiskajte si oči, Osvobodite se. Ko se rešiš teh okovov, si smoboden in neizmerno močan.

Vredno se je pogovoriti sami s seboj in priti do dna, kaj me teži in vznemirja? V kolikor ne razumeš in si odgovoren, si boš pridobil informacije. Na nek način že. Vse polno je ljudi, ki smo to že dali skozi in smo dolžni in si želimo pomagati drugim. Brezpogojna čista ljubezen, ki jo zmorejo le mali otroci v primerjavo, nam je lahko v razumevanje. Opazujte jih in boste videli kako srkajo vso energijo, ki jih obdaja.

Otroci nimajo zavor in predsodkov in slabih namer, če niso v takem okolju. Otroci sprejemajo vse. Tudi, če sta partnerja ločena, si oni želijo, da bi vsi skupaj odšli na morje. To je resnična ljubezen. A mi? Se to ne spodobi? To ni normalno? Se bo vrnila nazaj hipijevska doba? Želim le, da razmišljate. Ne pustite, da vas vodi okolica, menja drugih, pritiski in manipulacije. Bodite in ostanite vi. A bodite iskreni do sebe. Poslušajte svoje srce, dušo in postanite odgovoren voznik v tem življenju.

Ker smo si sami izbrali starše in se z namenom rodili v svojo družino, v ta civiliziran svet, smo se dolžni tako tudi obnašati. Odgovorno in zavestno. No vsaj, možnost nam je dana ;)
Vsi smo prišli z namenom, da razveselimo svoje starše. Oni nam vračajo ljubezen in nas odgovorno in zavestno usmerjajo, kakor zmorejo in kolikor so zavestni, razgledani oz. kolikor zmožnosti povezovanja imajo...znanja... odprti in zmorejo spustiti svoj ego. Spustiti ego pomeni ponižati se. Priznati. Odpustiti. Samemu sebi razkriti svojo laž, neresnico, ki jo največkrat nezavedno ljudje gojimo. Ker smo v otroštvu doživeli neljube stvari, kot neobogljeni mali otroci, ker ni bilo toliko znanja, možnosti in se je dan drugače odvijal, kot se danes in smo prav tako, kot to danes počnejo naši otroci, mi nekoč srkali vse okoli sebe v svoja telesa, dokler nismo oblikovali svojega mehanizma da se skrijemo, zaščitimo pred tem.

Vsakdo je oblikoval svoj mehanizem, da je sploh lahko preživel. Nekateri smo postali žrtve in uporniki. Vse ob enem. Neoboglejni revčki, ki ves čas potrebujemo neko pomoč od nekoga. Na drugi strani pa uporniku in dokazovalci, da se da drugače in da ni potrebno tako, kot se to dogaja. Zaradi uporov in iskreno izrečenih besed, se lahko stvari spremenijo. Dokler smo tiho in ne izrazimo kar nas teži smo nezavedni. A vsaj zmožni videti in opazovati sebe. Ko si naše napake, področja na katerih se moramo izboljšati priznamo, se proces začne. A potrebno si je priznati. Spustiti ego in postati ranljiv. Odpreti se...Kdor sodi, mu bo sojeno. A vse bomo prišli pred vrata stvarnika... ne želim, da me za naslednje življenje prelije črna smola, raje bi bila posuta s cekini obilja.

Popolna sreča in zadovoljstvo ni nekaj kar pride, je nekaj kar ustvariš.

Ker vas imam rada.

Priporočam branje pravljice Teta Pehtra, brata Grimm