PREZAPOSLENOST… past današnjega časa

PREZAPOSLENOST… past današnjega časa

Objavljeno 11.02.2018
Maja Rogelj


Živimo v pospešeni družbi, samo pospeševanje tempa ne vodi k večji učinkovitosti ali sreči. Že pred dva tisoč petsto leti je Buda izpostavil prezaposlenost kot past, ki nam preprečuje izkušati srečo.

Je prezaposlenost neke vrste obramba? Izgubili smo notranje ravnovesje in predvidevamo, da nam bo delo prineslo uspeh ter nas odrešilo dolgčasa, depresije in porazov. Ste pomislili, da gre morda za kompenzacijo slabih občutkov, ki se kopičijo v vas in pretiravanje v izražanju moške energije, ki se lahko sčasoma sprevrže v žrtvovanje? Obramba, katere namen je bolj izogibanje, kot uspeh?

Se ujamete v tem, da rečete; samo še tole postorim, potem pa si naklonim čas le zase. Potem, pa le še tole, pa telefon in zvonec in že je potrebno iti po otroke, pa v trgovino, ooo perilo… Začarani krog. Ne odlagaj na jutri, kar lahko storiš danes ;)

Poskrbi zase. Najprvo zase, kajti si edina oseba s katero boš celo življenje!

Če živite samo za odkljukovanje opravil na seznamu, potem le hitite od cilja do cilja in si ne daste časa za refleksijo in prejemanje. Namesto v pozitivno vznemirjanje in dogodivščine vas to vodi v životarjenje, kar pa časovno povzroči čustveno, duhovno in spolno otopelost.

Zaposlenost je tudi velikokrat izgovor pred partnerstvom, intimnostjo, uspehom, darovi, voditeljstvom in obiljem.

Poskuša nas zaščiti pred strahom, ustvarjenim iz nezavednega uma in bolečine, a nam odreže tudi dušne darove in naš namen. V vzorcu zaposlenosti lahko vidimo, kako skušamo zbežati pred občutki krivde, neuspeha in nevrednosti. Zato se ženemo, da bi dokazali svojo koristnost in vrednost.

Tako postanemo prezaposleni za ljubezen in povezovanje, kar bi prineslo bistveno več uspeha z dosti manj truda in videli bi širšo vizijo življenja ter se povzpeli v novo življenjsko obdobje.

Za to pa se je potrebno upočasniti. Nujno si je nameniti čas, da se zbereš in umiriš.

Nujne so polarnosti: vdih – izdih, budnost – spanje, delo – počitek, aktivnost – sprostitev, …

Poskusiti morate uskladiti svojo žensko in moško energijo, saj boste s tem pridobili nazaj svoje srce, privabili uspeh na vseh področjih in intimnost. Potrebno je vključiti sebe!

Umiri se in kot svoj moto izberi ravnovesje!

Brez časa za refleksijo, okušanje in povezovanje se boste izgubili v svojem urniku. In če si ne vzamete dovolj časa za negovanje odnosa s svojimi bližnjimi, ne negujete svojega bitja, temveč sebe in druge spreminjate v objekt, kar odnaša iz življenja nežnost in intimnost.

Intimnost pa povezuje elemente sporazumevanja in stvarjenja. Stvarjenje je dejanje na tak način usmerjene srčne želje, da povzroči širjenje univerzuma. Sporazumevanje pa je raven povezanosti, na kateri skozi zavedanje in radost vidimo resnično naravo vsega. Intimnost je globoko dejanje ljubezni, ki nas odpira čutnosti, zaljubljenosti, mistični omamljenosti…razsvetljenju. Intimnost je dajanje sebe drugemu brez zadržkov, ob čemer ga čutimo enako globoko kot sami sebe. V stanju intimnosti je vse kristalno jasno in odmeva pesem radosti ob prepredenosti z osupljivo magijo obstoja.

 

Da bi zopet lahko dosegli stanje ravnovesja, povezanosti in  intimnosti vas vabim, da se priključite intimni zaupni pogovorni skupini v Naklem, ki se srečuje ob četrtkih ob 19h. Prijave na maja.rogelj@gmail.com

Za vsakodnevno pomoč pri doseganju ravnotežja, spoznavanju lastnega delovanja in reakcij, čustvenih odzivov in zdravega telesnega stanja vam bo priročnik, motivator in planer Spomni me.

Ob nakupu prejmeš v tem mesecu brezplačno osebno svetovanje.