Smo res več kot le fizična resničnost?

Smo res več kot le fizična resničnost?

Objavljeno 06.02.2018
Maja Rogelj


Življenje je fizično potovanje po prostoru in času, vendar je ob enem tudi duhovno popotovanje onkraj prostora in časa. Fizično se rodimo iz prahu in v prah se povrnemo. Vendar se duhovno nikoli ne rodimo in nikoli ne umremo, nikoli ne pridemo in nikoli ne odidemo. Vsi smo več kot le fizična resničnost. 

 Če pogledamo skozi oči svoje duše, je trenutno življenje le ena stran v neskončni knjigi, ki je večna zgodba življenja. Vsi smo liki v igri in vsi smo izbrali različne vloge. Vaša družina je osrednji del tega potovanja, vsak družinski član igra svojo vlogo, vsak družinski član je vaš soigralec in partner. Vsaka igra mora biti dinamična kar se da dramatična, sicer bi postala zelo dolgočasna. Pravzaprav smo vsi igralci, vi moramo svoje vloge dobro odigrati. S človeško dramo razširjamo razumevanje ljubezni. Različne vloge, ki jih igramo, in ljudje ki jih srečujemo, nam pomagajo rasti. Drama nam pomaga razumeti, kako sveto je življenje. 

Zahvalite se svoji duši za popotovanje!

V današnjem življenju postaja vprašljivo marsikaj, kar je človek podedoval od svojih prednikov. Pojavlja se mnogo vprašanj... a kdor zna pogledati globlje v življenje, se ob vseh teh pojavih ne bo mogel znebiti občutka, da naš čas pogosto ni dovolj oborožen za izzive, s katerimi se ljudje srečujejo.
Marsikdo bi rad spreminjal življenje, a ne pozna pa njegovih zakonov. Ne smete biti zadovoljni le s površinskim poznavanjem življenja. 


Življenje je kot rastlina, ki ni leto, kar na njej vidimo, ampak je v njej skrit tudi njen prihodnji razvoj!


O prihodnjem razvoju pa lahko govorimo le če poznamo bistvo rastline, bitja, človeka. Le da je človeško življenje enkratno. Listov, cvetov in sadov, ki naj bi pognali v prihodnosti, še nikoli ni bilo!


O tej prihodnosti lahko rečemo nekaj več, če poskušamo skozi površje človeške narave prodreti do njenega bistva. 


Kdor življenje pozna, si bo poiskal svoje naloge v njem in si ne bo postavljal nobenih samovoljnih programov, ker ve, da v prihodnosti ne bodo delovali nobeni drugačni življenjski zakoni. 
Potrebno je spoštovanje vsega, kar danes je. Našli bomo marsikaj, kar je potrebno izboljšati in ne bomo nehali videti zasnov bodočega. Vse, kar se rodi, raste in se razvija. 


Zato se moramo tako poglobiti v bistvo človeka, da prispevamo najuspešnejše in najbolj praktične rešitve pomembnih življenjskih vprašanj sodobnosti. 


Osnova je vzgoja. Zanjo pa poznavanje otrokove narave.

Umetnost delovanja...da smo kljub času umirjeni in uravnoteženi v svojem življenju. Se samovzgajamo in negujemo. Ljubimo in sprejemamo v polnosti. 


Še vedno se najbolj posvečam delitvi spoznanj z ljudmi na delavnicah, predstavitvah priročnika Spomni me in v prihodnjem tednu tudi v zaprti intimni pogovorni skupini Odpri srce...Fantov imamo tokrat zadosti...zelo hvaležna za njihov odziv...prostor pa imamo še za dve ženski duši v kolikor bi se nam še katera želela pridružiti.

Kot waldorfska vzgojiteljica izhajam iz znanja in spoznanj ter svoje lastne prehojene poti, 12 let izkušenj dela z otroci. Dela na ekološki kmetiji in leta poglabljanj v dušo.

Kot motivatorka za zdrav in uravnotežen vsakdan, učiteljica samouresničevanja in vzgojiteljica, pomagam družinam pogledati v njihovo dinamiko in kje ter na kakšen način lahko podprejo sebe, otroka in ljudi okoli njih ;)


Vabljeni, da me spremljate na fb Spomni me ali na profilu Maja.Rogelj in v skupini Odpri srce
www.samovzgoja.si