Odkrile svojo srčnost oz. zakaj ste tu?

Odkrile svojo srčnost oz. zakaj ste tu?

Objavljeno 18.01.2018
Maja Rogelj


Vsakdo globoko v sebi ve, da je tukaj z razlogom. Vsakdo lahko živi izpolnjujoče življenje, z namenom, da pusti sledi, da živi življenje radosti, strasti in pomena.


Tukaj  na tem Zemeljskem potovanju – kozmičnem dnevu si, da se razcvetiš, da rasteš. Vsakdo nekje v globini svoje Duše ve, da je tukaj, da prispeva, da živi izpolnjujoče življenje in da pusti sled.

V svoji praksi sem spoznala, da številne ženske, v obdobju adolescence, ko se začne prebujati notranja divja ženska in muza, ko se je potrebno soočiti s svojo divo, enostavno zaspijo. Spanec postane varno mesto za prestrašeno mlado žensko s katerimi jo sooča življenje.

Ne zavrni svojega notranjega klica po prebujenju in ne postani Trnuljčica.
Čakanje na princa, ki te bo prebudil iz spanja se ne obrestuje. Le leta lahko tečejo.

 

Dobro je vedeti, da gre za obdobje, ko je naravno, da vzameš svojo moč nazaj. Ničesar tam zunaj, v zunanjem svetu ni, kar bi te osrečilo - izpolnilo.

Nisi tu, da ugajaš. Nisi tu, da se predajaš in pozabiš nase. Ceni se, draga ženska! Umiri se. Dajaj manj. Manj je več.

Tu si, da se tudi ti naučiš brezpogojne ljubezni in zavedanja, da smo vsi eno. Da po ničemer več ne hrepeniš. Da si hvaležna za vse kar pride, ničesar ne pričakuješ. Le sprejemaš, kar se godi zate!

Otopelost je značilna za številne ženske sodobne družbe.

Navzven je videti, kot da je vse super.
Zunanji videz pa pogosto vara, kajti ženska v “spanju” je v sebi zelo nesrečna in pogosto enostavno ne more razložiti ljudem okoli sebe, zakaj je tako nesrečna, ker ima skozi oči zunanjega sveta “vse”. Avto, hišo, družino, moža, otroke, službo … kaj sploh še hočeš več!?

 

Ženska se mora prebuditi in ko se prebudi, mora roditi novo sebe.

 

In ta princ na belem konju biva v njeni notranjost in se imenuje Animus.


Varno pospravljena in skrita pred svetom, kot to pogosto vidimo v pravljicah in mitih. Naj ne ostane zaprta v svojem notranjem stolpu.

 

Vsi miti govorijo o tem kako pomembno je, da imamo vodnika, nekoga, ki pozna pot, ki ve, kaj nas na poti čaka, kajti z njegovo pomočjo je potovanje vase precej lažje.

Mentor ne more ničesar narediti namesto tebe. Lahko te le vodi, usmerja, posluša.

Vedno znova te spomni kdo si in kam greš, spomni te na tvoje popotovanje, da ne zdrsneš nazaj v udobje spanca.

Ta motivator, spodbujevalec in zaupnik  je tudi priročnik Spomni me.

Vodi te po poti samospoznavanja, ki je ključ vsega. Opazovanje samega sebe, lastnega delovanja te pripelje do pravih informacij, ljudi - učiteljev, pravega razumevanja, notranjega miru ter spoznanja kje je potrebna akcija ali upočasnitev.

Da bi lahko razumeli drugo plat, jo morate okusiti, doživeti. 

Zato si dovolite, da stvari, ki ste jih počeli do sedaj in niso delovale začnete početi drugače! 

Upočasnite in sprostite se! 

Spoznajte sebe. Spoznajte se v svetu. Spoznajte se v duhu.

Zelo pomembno je, da si kot ženska resnična. Da izraziš resnico. Kako se počutiš? Kje se nahajaš? Norost vsakdana, ki si ji izpostavljena, terja svoj davek, ki ga pogosto izkušaš v obliki fizične utrujenosti, čustvenega nezadovoljstva, mentalne izčrpanosti in otopelosti. Ključno je prepoznanje in sprejetje, da bi v zvezi s tem lahko nekaj naredila.

Spoštovanje svojih ritmov, svoje ciklične narave in svetosti. Vedeti moraš, kako postaviti meje, negovati svoje srce, začutiti strast in častiti svojo izvorno žensko naravo vsakodnevno. 

Povezanost je za žensko življenjskega pomena. Ko si se voljna odpreti in sprejeti, te ljubezen, vitalnost, življenjska energija, ki se pretaka skozi tebe, neguje. Ključ je v utelešanju tvoje mističnosti, poznavanju tvoje ranljivosti in občutkov, da si dovoliš čutiti in čutiš zadovoljstvo v svoji koži.

Srčnost – da se predajaš toku Ljubezni od tebe terja pogum, da si to kdor ti si. To je brez dvoma tisti del, ki se ga najbolj bojiš, kajti za to, da se predaš, moraš biti v stiku s svojo ranljivostjo. Poznati je potrebno svojo notranjost in znati deskati na svojih notranjih čustvenih valovih. 

Zaupaj vase, in se brezpogojno predaj toku življenja.