Kako delovati, da bo vaše življenje uravnoteženo?

Kako delovati, da bo vaše življenje uravnoteženo?

Objavljeno 22.12.2017
Maja Rogelj


Življenje so odnosi in naša dejavna energija. Če bi bili radi deležni neskončne izmenjave in harmonije v njih, vedite, da je vse povezano z vsem. Vsi smo eno in zato ni vseeno kako delujemo.

Že Einstein, Tesla, Da Vinci in drugi so pisali o tem, da človek ne bo našel prave harmonije in miru, dokler ne bo razvil božanskih kvalitet in razširil svojega kroga sočutja na vsa živa bitja. Naša naloga je razviti ljubezen do vseh in vsega. V tem je ključ do prave harmonije.

Sem inž. grafične tehnike, diplomirala iz fotografije, ustvarjalka življenja z waldorfsko specializacijo za vzgojitelja, ljubiteljica otrok, narave in gibanja, z nekoč navzven popolnim življenjem in s praznino znotraj sebe ;), sedaj razumem dinamiko in zakone narave.

 

Želim vam podati ključe za razumevanje bistvenih področij življenja in kako mali koraki pripeljejo do velikih sprememb. Volja in pogum. Disciplina, doslednost, zaupanje v sebe. Izražanje svojih pomislekov, strahov in želja, pričakovanj na drugi strani. Nezavedno delovanje je potrebno doumeti. Dobro si je stvari zabeležiti in jih ozavestiti. Načrtovati in realizirati.

 

Črno-beli svet, svet polarnosti je lep. A težko ga je tako doumeti, če si zaradi stvari, ki si jih doživljal v otroštvu in prejšnjih življenjih, s seboj zapakiral odvečno prtljago in še kar prenašaš ta težki tovor s seboj naokrog. Oropana sreče sem se odpravila na pot - priznati si. V trdni odločnosti za svoj premik. V majhnih dnevnih spremembah na sebi, mi je uspeh svobode in mirnosti uspel. Odprlo se mi je novo poglavje življenja, zavedanje, da se vse stvari dogajajo zame in ne meni ter hvaležnost za radostno bivanje samo. 

 

Verjamem, da pridemo na ta svet z razlogom in vnaprej določenimi izkušnjami, ki jih moramo imeti, da se lahko razvijemo v to, za kar smo bili poslani. Imam edini cilj v življenju- da bom zadnji dan svojega življenja pogledala nazaj in rekla: »Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči. Soočila sem se z mnogimi strahovi in ljudmi. Bila sem svobodna in s svojimi dejanji nisem škodovala, temveč razsvetljevala okolico.« Prvi  korak v to smer pa je bilo priznanje sama sebi kaj si resnično želim. V korak v smer proti svobodi, harmoniji obilja in pravi ženstvenosti.

 

Ljubiti sebe je najlažja in obenem najtežja stvar, ki jo bo človeško bitje kdaj doseglo. V svojem najglobljem pomenu je vse tako preprosto, da je na kratko povedano preeenostavno. Preenostavno za naš človeški um in vzorce ter prepričanja, ki smo jih nabrali skozi zemeljsko in duhovno potovanje. 

Sama sebe imam za srečno in zadovoljno osebo. Tisti, ki me poznajo, pa bi ti lahko povedali, da če nisem vsaj malo nesrečna okrog kakšne stvari, nisem srečna. Pa se vendarle počutim srečno. Zakaj? Dobro vprašanje.

Sem srečna, ker nisem v službi in peljem svoj posel? Sem srečna, ker sem ženska? Ker imam otroke? Sestre in brata? Ker sem samska in še mlada? Ker imam prijatelje? Ker živim v prelepi Sloveniji? Ja, vse to me podpira, pa vendar nisem srečna zaradi tega.

Pravzaprav, ko smo srečni in zadovoljni, niti ne razmišljamo zakaj. Šele ko smo nezadovoljni in nesrečni, ko pogrešimo tisti občutek trenutka ko le smo, ki nam sproža prijetne občutke, se vprašamo, kaj pa je pravzaprav tisto, kar nas dela srečne, in kako to dobiti nazaj?

Ključ je, da se naučimo sprejemati stvari na realen, iskren način. Sprejmemo, na kar ne moremo vplivati in se aktiviramo tam, kjer vpliv imamo! Smo radovedni in se iz ovir učimo in rastemo. Zato pa je potrebno samoopazovanje in z zapisovanjem lastnih spoznanj gredo stvari globlje v našo podzavest. Do našega razumevanja in do vseh ključnih povezav, ki nam dajejo spoznanja. 

Lepa prispodoba mi je gosenica metulja, ki globoko v sebi ve, da ji je namenjeno več kot le živeti v svoji majhnosti. Vse je krasno, dokler se nezavedna lepo sprehaja med travo in se hrani s sočnimi listi. Potem pa pride čas, ko ugotovi, da jo vse tišči zgolj zato, ker se je preveč najedla. A kmalu ugotovi, da to ni to in da ne more več živeti v tej obliki. In začne se preobrazba. Lepo je videti skupaj dve gosenici ali leteti dva metulja.

Čas preobrazbe ni lahek. Marsikaj boli, ne veste, kaj točno se dogaja in v kaj se spreminjate. Veliko je strahu, pomislekov, obsodb … Najbrž majhna gosenica nima toliko težav in pomislekov, le počuti se neudobno …, dokler … pač ne postane udobno in se spremeni v čudovitega metulja. S pomočjo vere ta mala gosenica postane metulj!

Dovolite si soočiti se s svojimi šibkostmi, in prositi za pomoč, preden postane preveč neudobno. Če si spremembe resnično želiš, bo potrebno stopiti iz rutine. Opusti izgovore in svoj ego, ki se bo neprestano upiral spremembi. Sama odločitev ni dovolj. Potrebuješ akcijo. Dejavno uravnoteženo vsakodnevno delovanje. Tu ti priporočam vključitev v pogovorno skupino in dnevno delo na sebi s priročnikom Spomni me za zdrav in uravnotežen dan.

 Je mnogo več kot klasičen rokovnik!

 

 • odličen priročnik, kjer so zbrane vse ključne informacije za podporo pri ustvarjanju harmoničnega življenja
 • za dnevno, tedensko, mesečno in letno spremljanje v skladu z ritmi narave
 • nudi spoznavanje človeka kot trodelnega bitja in bitja zavesti
 • kako se prehranjevati glede na vašo krvno skupino, lastnosti od koder prihajate
 • se spoznati z močjo planetov in dnevnim vplivom na naše razpoloženje
 • kako podpreti in uravnavati energijske centre, čakre našega telesa
 • podaja razumevanje simbolike in energije barv
 • omogoča spoznanje povezave 4ih osnovnih elementov s psihičnimi stanji človeka
 • vpliv temperamentov
 • razumevanje moške in ženske narave
 • cikličnost ženske v vseh 4 fazah 
 • arhitipi ki nas spremljajo skozi življenjska obdobja
 • otroci in vzgoja
 • razumevanje energetske globine odnosov
 • kakšna je iskrena komunikacija in kako prisluhniti sebi
 • občutenje in dojemanje sebe,  razumevanje ponavljajočih se dejanj, misli, ljubezni do sebe, negovanja in povezovanja
 • kako se pomakniti naprej….odpuščanje je ključ
 • kaj nam sporoča bolezen
 • kapital, denar – današnjega življenja
 • kaj nam sporočajo števila
 • najbolj ugodni dnevi za vrtnarjenje in letni setveni koledar po biodinamični metodi
 • kako si lahko pomagamo z alternativnimi metodami zdravljenja in homeopatskimi zdravili, kristali, masažo ter eteričnimi olji
 • kako si dvigujemo energijo in zadovoljstvo z ustvarjalnim delovanjem
 • spodbujajoča vsakodnevna čuječnost in spominjanje
 • modrosti starih civilizacij
 • kakšen je duh današnjega časa in potrebe
 • je celostni dnevni motivator in zaupnik

 

Treba je skočiti v vodo. Šele potem ne boste več ena tistih žabic na lokvanju. Šele potem se tvoja pot lahko začne. A za skok je treba imeti kanček poguma. Zaupanja, da je voda in neznano, kamor te pelje, lahko samo boljše od sedenja na lokvanju.

Da boste lažje zbrali pogum in skočili v vodo, vam za spodbudo ob nakupu priročnika, motivatorja, planerja Spomni me, Modrosti za zdrav in uravnotežen dan podarim brezplačno uro osebnega svetovanja in nasvete za njegovo uporabo. Več o njem in njegovi vsebini na  www.samovzgoja.si 

Bodite tako predani poti popolnosti, da vam zmanjka časa za ukvarjanje z drugimi.

Ne kritizirajte in se obrnite raje vase. Posvetite se sebi. Opazujte svoje delovanje, misli, odzivanja in stvari, ki se vam ponavljajo. Tu je seme za osebni razvoj, ki se čudovito razcveti in obrodi, če ga primerno negujemo. Spoštovanje, strpnost, pozitivne misli, vplivi vzora, poznavanje človeške narave in razlik med spoloma, poslušanje in dajanje. Brezpogojna ljubezen, sprejemanje  vsakogar.

Vsak od nas gre v določenem trenutku skozi spremembe, skozi transformacijo. 

Kdaj ste si nazadnje počutili izpolnjeni in kreativni? Kdaj ste se nazadnje počutili resnično slišani in razumljeni? Kdaj ste si nazadnje vzeli čas samo zase? Kdaj ste se nazadnje počutili zares sijoči in srečni? Kdaj ste se nazadnje resnično predali in uživali v spolnosti?

Vabljeni v intimen prostor, kjer se ustvarjata novi skupinici, kjer se boste lahko izrazili na svoj način in kjer boste brezpogojno sprejeti. Prostora je le za 10 udeležencev. Dobivali se bomo 1x mesečno v živo v dveh skupinah. Ženski in moški skupini.  Občasna druženja v naravi in aktivnosti pa bomo združevali. Družili in podpirali se bomo v skritih FB skupinah. Za vključitev pišite na maja.rogelj@gmail.com. Imam podporo, ki stoji za menoj.

Življenje v vseh pogledih poskrbi za vse. Resnica pa je, da nič ne odide, dokler se ne naučimo tega, kar moramo vedeti! Če želimo harmonizirati svoje odnose je dovolj, da mi naredimo svoje in da se zavedamo univerzalnih zakonov in imamo zanje kako ravnati v konkretni situaciji, saj imamo v vsakem odnosu drugačne naloge, vloge in dolžnosti.

Ko lahko ljubite svoje solze, sprejmete svojo senco, vse tisto, kar običajno odrivate stran, takrat sanje same od sebe zaživijo, saj si zaupate, veste, da ste ustvarjalec svojega življenja, in niste niti malo obremenjeni s cilji in pričakovanji. Dopustite si svobodo neznanega. Tam se skriva sonce. Veliko, neobremenjeno sonce ... in to sonce ste vi!